CAZARE LA MALUL MĂRII NEGRE!
Pagina noastră vă oferă:
- detalii complete despre Vila OK la care sunt atașate poze suficiente pentru a descrie locația și unitatea de cazare ;
-tarifele de cazare sunt actualizate zilnic ;
-rezervarea se face direct cu proprietarul,fără intermediari,după o discuție la telefon și un avans virat în unul din conturile afișate pe prima pagină;
-nu în ultimul rând,prețurile cele mai mici de cazare din Costinești !
Deci,hai la Costinești !!!!!

Bine ai venit la Vila OK !

Răsărit
Răsărit
Cazare pensiuni hoteluri Costinesti


Google Rank Checker


Despre Costineşti

Prezentare generala:

Comuna Costinesti este practic cea mai noua comuna din judetul Constanta fiind infiintata prin Legea nr. 72 din mai 1999. Este formata din satele Schitu si Costinesti. La alegerile locale din 12 decembrie 1999 a fost desemnat primar Traian Cristea, aflat in prezent la al treilea mandat, viceprimar: Marin Bortea, secretar: Tudor Alexiu, consiliul local: Ilie Marinel, Avramescu Marius, Covrig Dumitru, Gavrila Emanuela, Bortea Marin, Onu Valeriu, Vladu Ilie, Zibileanu Alexandru, Stanciu Mihai, Baduica Marin.

Populatia comunei este actualmente de 3100 de locuitori, Costinesti: 1300 si Schitu: 1800. Suprafata localitatii este de 1665 ha, vatra satului ocupa 468 ha; numarul total de case 1365 din care Schitu: 815 si Costinesti: 550.

Comuna are trei unitati de invatamant: o gradinita la Costinesti, 2 scoli, una la Schitu, una la Costinesti si o populatie scolara de 450 de copii. Mai exista si un camin cultural la Costinesti si tot in Costinesti o unitate de posta.

Amplasarea geografica a comunei: la 31 km sud de Constanta, in vecinatatea comunei 23 August, invecinata la nord cu comuna Tuzla, la vest DN 39 si la est cu Marea Neagra, permite dezvoltarea unei puternice activitati agroturistice in perioada verii. De altfel 60% din locuitori se ocupa de acest domeniu de activitate, iar 40% cu agricultura. Societati agricole: "Ceres" si S.C. "Ion Const". Se cultiva mai ales: grau, porumb, floarea-soarelui, plante tehnice. Se cresc: bovine; porcine; oi si capre; pasari. Livada si viile ocupa si ele un loc imortant in activitatile locuitorilor.

Coasta de nord este intr-o accentuata dezvoltare a constructiilor, numarul mare al caselor noi si al vilelor avand aspectul unui orasel. Strazile localitatii sunt asfaltate; exista o varietate de posibilitati de a investi in servicii turistice, folosind forta de munca locala. Astfel pentru viitor sunt prevazute construirea de noi capacitati de cazare in agroturism, precum si facilitati de agrement nautic. Se are in vedere si extinderea si modernizarea retelei de transport.

Actualmente exista la 3 km de Schitu, in dreptul Vadului lui Caraman, Manastirea de maicute "Sfanta Elena de la Mare"; 14 mai 1996 marcheaza momentul sfintirii locului manastirii, iar Sfintirea manastirii a fost facuta pe 21 mai 1998; Maica Stareta Cipriana conduce destinele asezamantului monahal.

Sursa: www.primaria-costinesti.ro

Asezare geografica:

Costinesti este situat in partea de sud-est a Romaniei, la 31 km sud de Constanta, invecinandu-se la nord cu comuna Tuzla, in vest aflandu-se DN 39, iar la est Marea Neagra. Costinesti este asezat la 10 metri altitudine fata de nivelul marii, la adapostul capului Tuzla, pe directia unui curent marin de coasta. Incepand cu infiintarea Primariei, in mai 1999, Costinesti este cea mai noua comuna din judetul Constanta, aflandu-se intr-o permanenta dezvoltare.

RUTE DE ACCES:

• Transport aerian: Aeroportul Mihail Kogalniceanu;

• Transport feroviar: statia Costinesti - Tabara sau statia Costinesti - Sat (in apropierea noului cartier de nord), de pe linia ferata Bucuresti - Constanta -Mangalia;

• Transport rutier: pe Drumul National - DN 39 (E 87): Constanta - Costinesti: dupa comuna Tuzla, la km 27, urmarind indicatorii rutieri, se va face stanga. Dupa parcurgerea a cca. 4 km va urma o intersectie in stanga fiind intrarea in Costinesti. Mangalia - Costinesti: se va face dreapta, dupa comuna 23 August, urmand a se continua inca 4 km.
Gara Constanta deserveste atat transportul feroviar Constanta - Costinesti, cat si punctul de plecare al microbuzelor particulare de pe aceasta ruta.
Scurt istoric:

DIN NEGURA VREMURILOR

Putini cunosc faptul ca zona in care astazi se afla comuna si statiunea Costinesti este incarcata de istorie.
Istoria acestor locuri isi are radacinile in comuna primitiva. S-au gasit aici dovezi care atesta locuirea incepand cu prima epoca a fierului (Hallstatt), perioada coloniilor grecesti, a ocuparii romane, epoca feudala, pana la infiintarea propriu-zisa a satului Costinesti prin colonizarea germanilor.
Urme ale locuirii in comuna primitiva s-au gasit in asezarea Stratonis, localizata la cca 5 km nord de Schitu. Au fost descoperite vase din pasta bruna, cenusie, castaniu-galbuie si neagra, avand diferite ornamente: caneluri simple, spirale (cultura Hamangia) si vase de ceramica fina, dar si de uz zilnic (cultura Gumelnita).

Sapaturile arhelologice au adus la lumina ceramica cu luciu metalic, in interior rosu si in exterior negru din prima epoca a fierului (Hallstatt).
Plinius cel Batran si Eutropius mentionau existenta coloniei grecesti Parthenopolis (sec. I e.n.). Orasul a fost localizat la Costinesti. Cioburile de amfore grecesti, 80 fiind stampilate, sunt dovezi ce atesta locuirea in perioada elenistica.
De asemenea, s-a gasit o fibula de bronz de tip tracic, despre care Radu Vulpe sustinea ca este caracteristica numai Romaniei si Bulgariei.
Printre resturile de asezari romane s-au descoperit vase de sticla si ceramica, tigla, monede de bronz din sec. III-IV e.n., lampi romane de lut, coloane simple de calcar. Prin anii ’60 au fost descoperite morminte romane si o statiue de marmura a zeitei Cybele.
Printre dovezile care atesta locuirea in epoca feudala: doua paftale de bronz, un vas cu gat lung, un picior smaltuit, o cupa smaltuita cu décor in relief.
Denumirea comunei provine de la generalul Emil Costinescu. Acesta a cumparat de la Vasile Kogalniceanu (fiul lui Mihail Kogalniceanu)o suprafata de teren foarte aproape de tarmul Marii Negre, pe care, ulterior, a colonizat-o cu germani. In 1896, generalul Costinescu a incheiat o intelegere verbala de arendare a mosiei prin care fiecare primea 5 000 mp, care in 20 de ani treceau in proprietetea colonistilor. In scurt timp au aparut 48 de case. Dupa primul razboi mondial multe familii au paraseasit satul, iar in Costinesti au ramas numai 16. Dar o parte din colonisti s-au intors, familiile din Costinesti fiind in numar de 34. Acestea se ocupau cu cresterea de vite, cai, pasari; cultivarea pamantului; iar soseaua existenta si calea ferata facilita schimbul de marfuri. Se poate vorbi de aparitia agroturismului chiar in acea perioada, datorita viligiaturistilor din tara atrasi atat de locul oarecum retras si linistit cat si de sursele naturale de hrana.
O mare parte din colonistii germani au plecat, in 1940, in Germania. Locul lor este luat de romani provenind din Cadrilater, astazi zona importanta a Bulgariei.
In mai 1999 a fost infiintata cea mai noua comuna din judetul Constanta: comuna Costinesti. Populatia actuala a comunei este de 3100 de locuitori. Marea majoritate a locuitorilor (60%) se ocupa cu agroturismul pe perioada verii, iar 40% cu agricultura. In comuna se cultiva in special: grau, porumb, floarea-soarelui, plante tehnice; se cresc: bovine, porcine, oi, capre si pasari. Viile si livada ocupa 20 de ha.

STATIUNEA COSTINESTI:

Aparitia in anul 1949 a primei tabere (300 de locuri) destinate pionierilor a insemnat debutul statiunii Costinesti. Dupa 10 ani a fost inaugurata tabara internationala a studentilor, ca urmare a a colaborarii Asocieatiei Studentilor din Romania si Uniunii Internationale a Studentilor. Primii invitati din strainatate au fost sudentii cehi si polonezi.
Astfel lua fiinta “Capitala vacantelor estivale ale tineretului”.
In anii ’60 are loc o dezvoltare rapida a statiunii datorita numarului din ce in ce mai mare de turisti. Astfel se deschid cantine, se da in folosinta Complexul Sanatorial, se construiesc vilele de tip bungalow, campingul de 1000 de locuri, casutele de vacanta. In 1971 este terminat Teatrul de vara si Clubul Central. In 1976 se construieste hotelul “Forum”, iar in 1986 se construiesc vilele “Amiral”. La inceputul anilor ’90 statiunea putea gazdui peste 60.000 de tineri.
Multitudinea spatiilor verzi dau statiunii un farmec aparte. Lumea artelor plastice este reprezentata in Costinesti prin lucrari de sculptura, pictura sau tapiserie: Pavel Codita, Silvia Radu, Marcu Mihai, Alina Tuculescu, Wilhelm Demeter si multi altii.
Dupa 1990 numarul posibilitatilor de agrement au crescut la fel ca si serviciile turistice tot mai diversificate. Comuna cat si statiunea Costinesti s e afla in prezent intr-o permanenta dezvoltare, existand premise ca acestea sa devina foarte importante pentru viata economica a judetului Constanta si pentru turismul Romaniei.
Unde iesim:

PLAJA & LACUL

Beneficiind de adapostul capului Tuzla cat si de curentul marin de coasta, Costinestiul are o plaja lunga de 800m si lata de 10-50m, ceea ce ii confera un aspect unic si foarte intim.
Plaja este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga.

Este orientata spre est, vara fiind scaldata de razele soarelui de la 10 pana la 12 ore pe zi. Datorita amplasarii puteti avea parte de rasarituri de soare spectaculare.
Inclinarea graduala a fundului nisipos al marii ademeneste turistii, facand marea una din principalele atractii ale Costinestiului.
Pentru un pic de soare si pentru un pic de miscare, departe de forfota de pe plaja, puteti inchiria o barca sau o hidrobicicleta. Daca marea este prea agitata, exista o baza nautica pentru agrement si langa lac, cu barci si hidrobiciclete. Seara o plimbare cu barca pe lac se poate transforma intr-un mic deliciu romantic.
Lacul Costinesti are o suprafa de 7 hectare, are o adancime mica, fiind separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de pe litoralul Romaniei cae nu este alimentat subteran. Datorita gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de namol folosit in/la tratarea bolilor reumatice.

EPAVA

Evanghelia a esuat la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.
Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinand vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.
Cei ce vor sa isi testeze limitele si sa-si incerce curajul pot ajunge la epava fie inot, fie cu o ambarcatiune usoara. Este de preferat ca cei ce se aventureaza inot si totusi nu au o rezistenta prea mare sa ia cu ei o saltea, o pernuta sau chiar un colac. Papucii de plaja nu trebuie sa lipseasca deoarece exista riscul unor taieturi in talpa. In ceea ce priveste camerele de luat vederi sau aparatele de fotografiat, pentru a se evita umezirea, acestea trebuie impachetate cu grija in materiale hidro-izolante sau pur si simplu in pungi.

Distractie si Divertisment


Principalele atractii pentru tinerii care vin in Costinesti sunt numeroasele discoteci si baruri. Prima discoteca deschisa in Costinesti a fost discoteca “Ring”. Acum ea concureaza cu “Vox Maris”, “Club T”, “Sun”, “Pavilion”, “ Panoramic Club” si multe altele.

Spectoacolele gazduite de Teatrul de vara din Costinesti sunt foarte variate: “Festivalul filmului”, “Gala tanarului actor”, “Festivalul de Jazz”, “Noaptea devoratorilor de publicitate”, show-uri de divertisment ale unor grupuri cunoscute si apreciate de publicul roman: “Divertis”, “Vacanta Mare”. Printre manifestarile cultural-artistice poate fi mentionata si “Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret”. Tot la Teatrul de vara pot fi vizionate filme.
Atat pe plaja, in discoteci cat si la Teatrul de vara sunt organizate an de an concerte, care atrag mii de fani.
Pe plaja se organizeaza foarte multe concursuri, uneori televizate, care mentin buna dispozitie a turistilor si intregesc atmosfera tinereasca.
In intreaga statiune sunt raspandite baze sportive: terenuri de volei, baschet, handbal, tenis de masa si de camp, dotari pentru sporturi nautice.
Un mozaic de magazine completeaza vitalitatea si efervescenta Costinestiului.

Dupa ce soarele apune, nu inainte de a oferi un mic spectacol de culori pe apele lacului Costinesti, tineretul, si nu numai, are de ales intre muzica si dans in discotecile in aer liber, numeroasele terase si restaurante unde poti cina, un spectacol sau un film la Teatrul de Vara, o plimbare romantica pe malul marii alaturi de persoana iubita…
Familiile, in general, prefera plimbare prin statiune. Pentru o plimbare relaxanta se poate alege noua faleza nordica, din apropierea epavei sau faleza sudica care socheaza prin peisajul inedit al valurilor spargandu-se de stancile rosiatice.
Cei ce se trezesc mai devreme sau care nici macar nu au adormit vor fi, cu siguranta, impresionati de imaginea panoramica a rasaritului din Costinesti.
Toate drepturile rezervate pentru www.vilaok.ro - 2009-2016 ROMÂNIA
cazare costinesti /vile costinesti/ pensiuni costinesti/ litoral/ Marea Neagra/ Vila OK
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one